Hoodiestore.nl

HoodieStore maakt een selectie van verschillende topmerken en zet dit op een website zodat de klant een goed overzicht van mooie Hoodies, we verdienen geld door van elke hoodie die we verkopen een aantal procent van de verkoopprijs van de hoodie krijgen. Dit spreken we af met de producent.

 

Marketingplan

DROPSHIPPING

 Vragen

 1. Hoe verdienen bedrijven eraan?
 2. Hoe hoog maken de webshops de winstmarge?
 3. Waar kopen dropshipping bedrijven in?
 4. Waar ligt het grote geld?

Antwoorden

 1. Hoe verdienen bedrijven eraan?

Dropshipping bedrijven werken samen met een leverancier, en elke keer dat de webshop een product verkoopt van de leverancier krijgt de leverancier een melding dat hij het product moet gaan verzenden. De webshop ontvangt vervolgens de betaling van de klanten. Hiervan betaal je een gedeelte aan de leverancier en de rest van de winst houd je zelf.

 1. Hoe hoog maken webshops de winstmarge?

Meestal liggen dropshipping bedrijven hun winstmarge rond de 15/40% op hun product. Ligt eraan wat ze verkopen.

 1. Waar kopen dropshipping bedrijven in?

Er zijn veel websites die leveranciers verzamelen daardoor heb je wel snel het nadeel dat de producten die op die websites staan al gepromoot worden. Daarom moet je op zoek gaan die nog niet samenwerkt met dropshipping bedrijven zodat je je kan onderscheiden tussen andere dropshipping bedrijven. Als je dit lukt zul jij je dus uniek maken tussen de dropshipping webshops.

 1. Waar ligt het grote geld?

Producten die erg goed vallen onder de klanten die nu erg actief zijn op dropshipping zijn elektronica spullen omdat hier meestal een grote winstmarge op zit terwijl dit ook veel goedkoper kan. En dat laten dropshipping webshops graag zien.

Bronnen:

https://www.sendcloud.nl/alles-dat-je-moet-weten-over-dropshipping/

https://winst.nl/geld-verdienen-met-dropshipping/

https://upyoursales.nl/

Conclusies:

 1. Eigenlijk is onze webshop niet helemaal gerelateerd met dropshippings webshops. Omdat de doelgroep die hiervan dingen kopen niet bij onze categorie aansluiten.
 2. Mijn idee zou niet ideaal zijn voor een dropshipping bedrijf.

___________________________

 

SEO SEARCH ENGINE OPTIMIZATION

Vragen

 1. Wat is SEO?
 2. Wat houd SEO in?
 3. Waarom is SEO zo belangrijk?

Antwoorden

 1. SEO is een verzameling van technieken waardoor je jou website en webshop makkelijker te vinden
 2. SEO betekent eigenlijk niet meer dan een website optimaliseren, het zorgt ervoor dat jou website makkelijk te vinden is door jou website bovenaan in de zoekmachines te laten komen wat dus erg gunstig is voor de reclame van jouw onderneming.
 3. Als jij als onderneming geen SEO hebt dan is het voor jouw doelgroep moeilijk jouw onderneming te vinden en dat leid dus door weinig verkopen op jouw webshop en zo word je langzaam faliet en daarom is de SEO zo belangrijk.

Bronnen:

Wat is SEO en hoe werkt het?

Conclusies:

 1. Het is erg belangrijk dat HoodieStore een goede SEO heeft omdat we een enorme doelgroep willen aantrekken en dat we doormiddel van de SEO veel verkopen kunnen doen op onze webshop

___________________________

 

LOGISTIEK

Vragen

 1. Wat is Logistiek?
 2. Hoe regel je goed de Logistiek als iets uit een ander land moet komen?

Antwoorden

 1. Logistiek betekent alles wat te maken heeft met het beheer, de planning en de organisatie van de goederen voor jouw webshop. Dus als je dingen gaat regelen over hoe dingen het land binnenkomen of hoe producten worden verstuurd via jouw webshop heet Logistiek.
 2. Je moet goed kijken hoe je het vervoer van je producten gaat doen, dit kan natuurlijk via een boot trein bus of vliegtuig. Dit bepaalt ook al de import kosten die je per product moet gaan betalen aan het bedrijf. Kijk altijd hoe de producten worden geïmporteerd voordat je straks allemaal hoge kosten moet gaan betalen voor de producten.

Bronnen:

https://www.mkbservicedesk.nl/167/hoe-regel-logistiek-bij-export.htm

https://www.betekenis-definitie.nl/Logistiek

Conclusies:

 1. HoodieStore moet de logistiek goed gaan regelen omdat we anders veel te veel kosten gaan hebben aan de logistiek omdat we niet goed hebben gekeken wat het voordeligste is om producten te gaan importeren.
 2. We moeten een goede en strakke planning voor de Logistiek maken anders kom je straks met een product te kort.

___________________________

 

CONSUMENTENRECHT

Vragen

 1. Wat is Consumentenrecht?
 2. Wat moet HoodieStore doen om aan de consumentenrecht te voldoen?

Antwoorden

 1. Als consument heb je een aantal rechten zodat je goed beschermd bent door strenge regels bij de consumentenkoop. In deze wet staan bijvoorbeeld hoe het precies zit met garantie en bedenktijd.
 2. Als een kwaliteit van een Hoodie niet goed is mag de klant het product terugsturen en moeten wij het geld teruggeven omdat in de Consumentenrecht staat dat de hoodies een goede kwaliteit moeten hebben en daar kunnen wij op dat moment dan niet aan voldoen. En als wij bijvoorbeeld een Hoodie verkopen moet de klant ook 14 dagen bedenktijd hebben.

Bronnen:

https://www.nab.nl/juridische-informatie/overige-rechtsgebieden/consumentenrecht/

https://www.hetwetsbureau.nl/consumentenrecht

Conclusies:

 1. Voordat je iets gaat verkopen moet je goed kijken of je aan de consumentenrecht kan voldoen. Anders kan je zo worden aangeklaagd.

___________________________

 

SEA SEARCH ENGINE ADVERTISEMENT

Vragen

 1. Wat is Sea Search Engine Advertisement?
 2. Hoe duur is SEA?

Antwoorden

 1. Zoekmachines hebben een functie voor bedrijven dat ze een advertentie kunnen kopen en dan worden ze vastgezet boven in de zoekopdracht wat te maken heeft met hun bedrijf dus dat betekent dat ze dus super goed zichtbaar zijn voor hun doelgroep, en dat betekent SEA.
 2. SEA, heeft niet echt een vaste prijs. De zoekmachines doen meestal hoeveel kliks jou advertentie heeft gekregen hoe meer jij als onderneming voor deze advertentie betaald, dus werd je goed gepromoot en had je veel kliks? Dan moet je meer betalen dan wanneer het weinig nut heeft gehad.

Bronnen:

https://imu.nl/internet-marketing-kennisbank/begrippen/sea-search-engine-advertising/

https://www.mkbservicedesk.nl/4820/hoe-werkt-search-engine-advertising-sea.htm

Conclusies:

 1. Als je wilt starten met je onderneming dan is SEA wel een goede start om een beetje bekendheid op te bouwen voor jouw doelgroep.

___________________________

 

AFFILIATE MARKETING

Vragen

 1. Wat is Affiliate Marketing?
 2. Hoe werkt Affiliate Marketing?

Antwoorden

 1. Affiliate marketing houd in dat iemand producten of diensten adverteert bijvoorbeeld op Instagram of Facebook en hiervoor een leuke commissie krijgt. Dit kunnen bijvoorbeeld geld of goederen zijn.
 2. Bijvoorbeeld Hema of Bol.com gaan dan contact opnemen met bureau’s die influencers onder hun hebben staan. Bol of Hema zoeken dan een juiste influencer die een beetje hun doelgroep aantrekt en dan kunnen ze ervoor kiezen om hun in te huren voor hun campagne bijvoorbeeld een Instagram post om een aanbieding te promoten. En daar betalen Hema of Bol.com dan dik voor. En dan hebben ze al snel een bereik van meer dan 500.000 mensen!

Bronnen:

https://www.intemarketing.nl/marketing/technieken/affiliate-marketing

Conclusies:

 1. Wil je snel groeien en heb je als doelgroep dat je jeugd wil aantrekken? Dan is social media helemaal de manier om reclame te maken. Dus daarom zou dit wel een goede manier van reclame maken zijn.

_____________________________________________________________________________________

 

Promoties

Adverteren via sociale media

We gaan adverteren op Sociale media aangezien tegenwoordig bijna alle mensen wel op sociale media zitten, en uit onderzoek blijkt ook dat je op deze platformen het beste kan promoten.

 

Op elk platform kun je ook bekijken op welke manieren je jezelf kunt promoten. Bij Instagram heb je bijvoorbeeld een post of een story promotie. Wij zullen dan eerder voor een story promotie kiezen omdat die een groter bereik hebben volgens Instagram.

 

Bij Facebook kun je een post voorbij laten komen op je doelgroep zijn tijdlijn. Bij aankoop van een promotie op Facebook kun je je doelgroep en doelstelling aanvinken en promoten maar. Dit zou dus ook heel interessant kunnen zijn voor Hoodiestore.

 

Bij Twitter word er een tweet geplaatst op de algemene tijdlijn, hier kun je opnieuw weer een doelgroep en een doelstelling aangeven. Alleen zegt Twitter zelf ook dat dit beter is om Apps te promoten. Dus dit is niet de beste optie voor Hoodiestore.

Other portfolio

See our other portfolio

Ondernemen

School

Nederlands

School